Aardbeien staan in bloei :)

Beste mensen,

Als het mooi weer is zou men kunnen denken, dat alle producten er al zijn, maar dat heeft met veel groenten/fruit zijn tijd nodig.

Op de foto zien jullie onze aardbeien, die nu net beginnen te bloeien. Wel hebben we gisteren de eerste groene asperges gesneden. Die zitten al in de grote pakketten!

Deze week rode aardappels in de tassen. Deze zijn resistent voor de aardappelziekte. Verder zitten er veel producten uit de kas in de pakketten: sla, raapstelen, komkommer, kastanje champignons, courgettes, bleekselderij, groene asperges, waspeen en paprika.

Fijne dagen!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Genieten van het lekkere weer!

Beste mensen,

We zijn blij met het mooie weer! Op de foto kunnen jullie goed het verschil zien tussen de  in Oktober gezaaide tuinbonen en in maart gezaaide. We zijn bezig om het kleine onkruid met behulp van een eg te verwijderen. We hopen straks ook aardappels te poten. 

Over 2 weken verwachten we de eerste groene asperges. De asperges , die je nu al in de winkel ziet zijn vervroegt, dat betekent dat ze uit de kas of tunnel of onder folie vandaan komen. Ook wordt er warm water door de bedden geleid om ze eerder te kunnen oogsten.

In de tassen o.a. deze week lenteproducten veelal nog uit de kas: Sla, paksoi, radijs, winterprei, tomaat en bloemkool. 

We doen nu wat minder appels in de fruitpakketten , omdat ze dit jaar en in deze tijd van het jaar erg prijzig zijn. Verder conference peren , banaan, kiwi, Italiaanse aardbeien en sinaasappels in de pakketten.

We wensen jullie een fijn weekend met veel mooi weer!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Wiedeggen

20180407_102406.jpg
20180407_135607.jpg

Beste mensen,

Met het mooie weer van de afgelopen dagen konden we weer met machines het land op. Met een wiedeg bewerken we de nieuwe aanplant asperges (zie de foto) zodat het eerste kleine onkruid verwijderd wordt nog voordat de asperges boven de grond komen.

Als biologische boer moet je snel handelen betreffende het onkruid. Als het onkruid groot wordt heb je veel extra handmatig werk. 

Op de andere foto zijn we de spruitenstronken aan het afmaaien, zodat ze niet in de weg staan voor de volgende teelt. Deze week o.a. al verschillende lenteproducten uit de kas in de tassen: spinazie, raapstelen, kromme puntpaprika's, kastanje champignons, waspeen, prei  en koolrabi.

Fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Lente!

IMG_6320.JPG

Beste mensen,

We verheugen ons al op de warme lentedagen en de lenteproducten. Deze week hebben we o.a.  sla en andijvie geplant, zie de foto.

In de tassen o.a. deze week courgettes, spitskool, komkommers, puntpaprika, raapstelen en  broccoli. 

In de fruittassen Natyra appel , conference peren, sinaasappels, banaan, mandarijn en Italiaanse aardbeien. 

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groeten

't Aailand

Tuinbonen zaaien met Salim

20180326_093038.jpg

Beste mensen,

Deze week hadden we hulp van Salim een Syrische boer die naar Nederland gevlucht is. Dat is best een verdrietig verhaal, maar fijn dat hij weer op het land kan werken, zie ook de foto. We zijn er tuinbonen aan het zaaien.

We hebben ook het doek van de vorig jaar gezaaide tuinbonen eraf gehaald, omdat ze al in de bloei staan, zie ook de foto. Verder hebben we ook al de eerste aardappels gepoot en ook de plantuien zitten al weer in de grond!

20180327_173532.jpg

Voor  Pasen hebben we een speciale tas met o.a. cherrytomaten uit de kas, tuinkers voor het ei, kastanje champignons, paksoi, kropsla, courgettes, komkommers en bloemkool.

We wensen jullie heel fijne Pasen!

Met vriendelijke groet

't Aailand