Inter-cropping (boontjes en groene asperges)

IMG_6631.JPG

Beste mensen,

Deze week hebben we boontjes tussen de nieuwe asperges gezaaid. ( zie foto). Dit wordt ook wel inter-cropping genoemd. 

In de tassen deze week boontjes, komkommers, courgettes, kastanje champignons, prei, tomaat, uien, paprika en waspeen.

In de fruitpakketten o.a. pruimen, rode bessen, banaan, appels en abrikozen. We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groeten

't Aailand

De eerste pruimen zijn geplukt!

Beste mensen,

Vanmiddag heb ik de eerste pruimen geplukt, zie de foto. We plukken om de twee dagen de rijpe pruimen er tussen uit. Verder zijn we nu ook volop boontjes aan het plukken. 

In de tassen dus o.a. boontjes, spitskool, komkommer, prei, tomaat, courgettes, sla, kromme punt-paprika en snijbiet.

Snijbiet graag gebruiken als spinazie. Pruimen hebben we deze week nog beperkt. Verder o.a.meloen, mango, banaan, abrikoos en appels.

Fijn weekend!

't Aailand

Droogte op 't aailand

Beste mensen ,

In 1987 zijn we met ons biologisch bedrijf in Nederhemert-Zuid begonnen, maar zo droog als dit jaar hebben we het in juni nog nooit gehad.

Op de klei hoef je niet zo snel beregenen omdat de grond best vochthoudend is en de wortels van de planten wel het vocht opzoeken. Maar dit jaar  zijn we toch aan het beregenen. 

In de tassen o.a. deze week bospeen, bloemkool, champignons, sla, courgettes, peulen en trostomaat. De kersen komen van het biologische bedrijf van Louis Ruissen uit Varik.

Fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Hakken in de maïs

Op de foto zijn Daira en Luc aan het hakken in de suikermais. Nu kan je er nog in werken om het onkruid te verwijderen. Met dit weer groeit de mais heel snel.

Trouwens verwijderen we het meeste onkruid machinaal door wiedeggen en aanaarden. Maar dat wat overblijft is handwerk. Op de andere foto zijn Tini en Daira tuinbonen aan het oogsten. 

We weten , dat smaken verschillen en dat is maar goed ook, maar wij genieten er nog vaak van de tuinbonen. Stond deze week al twee keer op het menu ;) 

In sommige tassen ook verse uien, die net zo te gebruiken zijn als gewone uien. Ze lopen ook niet uit nu, maar wel beter in de koelkast bewaren.

Fijn dat steeds meer mensen de vakanties doorgeven via onze website!

Dit is het minst foutgevoelig, omdat dit dan automatisch op de label komt te staan .... Maar mij mailen kan uiteraard ook!

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

De boontjes staan net in bloei!

boontjes in bloei

Beste mensen,

Op de foto zien jullie de boontjes, die net beginnen te bloeien. Over enkele weken hopen we ze te plukken. We zaaien ze ongeveer elke 2 weken zodat we van juli tot oktober boontjes kunnen oogsten. Zo doen we dat ook met diverse soorten sla. 

In de tassen deze week o.a.. tuinbonen (nieuwe partij in de lente gezaaid), diverse soorten sla, andijvie, (bos)bieten, courgettes, champignons en  groene asperges.

Het seizoen van de "normale" aardbeien is al bijna weer over. We zijn tegenwoordig gewend, dat aardbeien bijna het hele jaar te koop zijn. 

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand