Winterbroccoli

winterbroccoli

Het is nu de tijd om zaden en planten te bestellen om ons teeltplan af te ronden. Voor dit seizoen hopen we enkele nieuwe producten te kunnen toevoegen. We zijn hierbij met name op zoek naar gewassen die je ook in de winter kunt oogsten.

Zo zijn we o.a. bezig om winterbroccoli te telen. De oogst hiervan valt dan in maart of april 2020 — zie foto uit de moestuin. Deze broccoli kan temperaturen tot wel -12 hebben.

Van dit soort sterke planten worden wij heel enthousiast!

Gezocht: Parttime Medewerker (16 uur)

Ben jij op zoek naar een parttime baan met veel verantwoordelijkheid? Hou je van aanpakken en heb je een passie voor gezond en verantwoord eten? Kom dan onze tuinderij versterken!  

Over de functie
In deze rol help je wekelijks met het klaarmaken en bezorgen van abonnementen. Je staat elke vrijdag op de boerenmarkt en werkt af en toe mee met zaaien, wieden en oogsten van onze gewassen.

Jouw profiel

  • Je hebt minimaal een MBO-4 werk-en denkniveau

  • Je bent woonachtig in de regio

  • Je bent sociaal vaardig en hebt een flinke dosis doorzettingsvermogen

  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B

  • Ervaring met werken op een tuinderij is een pré

Over ‘t Aailand
't Aailand is een biologisch land-en tuinbouw bedrijf gelegen in Nederhemert-Zuid. Tussen de eikenbomen en naast Kasteel Nederhemert verbouwen wij op een stuk land van ongeveer acht hectare groente, aardappels, granen en divers fruit (appels, peren, pruimen, kersen).

Reageren kan voor 31 maart 2019 door onderstaand formulier in te vullen.

Tuinbonen komen op

20190225_122854.jpg

Op de foto zien je hoe de eerste tuinbonen opkomen …

We werken al langer samen met stichting Uitwisseling. Dit jaar verwachten we dan ook weer een stagiair uit het buitenland. Hajime uit Japan komt voor 6 maanden. Hij hoopt vanaf begin april hier te werken. De ouders van Hajime hebben in het noorden van Japan een tuinbouwbedrijf. Ik kan al met stokjes eten.... ;)

We wensen jullie een fijn weekend!

't Aailand