Prei oogsten

20181107_103833.jpg

Vanochtend waren we prei aan het oogsten, zie de foto met Mareis.

Met het warme weer groeit het onkruid nog steeds door. Dan is het belangrijk om er snel bij te zijn. Zo was ik aan het eggen in de gezaaide tuinbonen .

De tuinbonen zelf staan er nog niet op, maar het kleine onkruid al wel. Het kleine onkruid wordt zo bedekt en de bonen hebben een "onkruidvrij begin" als ze hopelijk binnenkort opkomen.

In de tassen deze week o.a. prei, broccoli, winterpostelein, kastanje champignons, spitskool, witlof, uien en wortels. In de fruittassen o.a. appels, peren , mandarijnen en banaan.

Fijn weekend!

Brrrrrr..... koud!

20181029_140820.jpg

Het is weer even wennen aan de koudere temperaturen. De boontjes zijn nu voor het grootste deel weer ondergewerkt, zie ook de foto.

De winterproducten doen dan ook hun intrede. We hebben dit jaar ook veel spruitjes en boerenkool. Maar daar wachten we nog mee tot het kouder wordt....

In de tassen o.a. veldsla, paksoi, pompoenen, venkel, winterpeen, bloemkool, paprika en spinazie. Veldsla is een prima en lekker alternatief in de winter voor gewone sla.

Het is een heel sterk gewas wat zelf temperaturen onder nul kan hebben.

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Uien zaaien

20181020_130412.jpg

Zaterdag hebben we al weer tuinbonen, knoflook en uien gezaaid/geplant, zie de foto.

Dit is wel leuk en gezellig werk!

Verder zijn we bezig om de laatste boontjes van het jaar te plukken. Dan is het weer wachten tot juli 2019, maar dat is wel het leuke van de seizoenen.

De tijd van de sla is ook bijna weer over, maar in de winter hopen we veldsla en winterpostelein in de tassen te kunnen doen.

Vanaf nu weer de lekkere Agria aardappels in de tassen geschikt voor stamppot , maar vast en voor friet kan ook. We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand