Groene asperge's planten

asperges planten bommelerwaard

Deze week komt de nieuwsbrief een dag eerder als normaal vanwege het regenachtige weer! Dan werken we liever binnen...

Gisteren zijn we begonnen met het planten van groene asperges, zie ook de foto. Ze worden in een geul als wortelstok geplant.

We hopen op mooier weer, zodat we morgen verder kunnen planten.

In de tassen deze week o.a. kastanje champignons, bloemkool , komkommers  (kas uit Nederland), in de grond geteelde witlof, prei, wortels en veldsla.

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Afrasteren

asperges planten

Beste mensen,

Fijn dat het weer iets warmer is!

Zo hopen we volgende week groene asperges te planten. Op de foto zijn we bezig met de afrastering van het perceel, want de konijnen lusten ze ook wel!

In de pakketten deze week o.a. broccoli, zuurkool, porta bella  champignons, venkel, schorseneren, rode bieten en punt paprika. In de grote pakketten ook al de eerste Nederlandse komkommers uit de kas.

Omdat het weer iets warmer is zitten er ook weer meer bananen in de fruitpakketten.
Verder appel, peren en sinaasappels.

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

De lente laat nog even op zich wachten ...

ploegen 't aailand

De lente laat nog even op zich wachten. Nu is de grond goed bevroren en dat is goed voor het land. Enkele weken geleden konden we nog ploegen, zie de foto. Nu zou dat niet meer gaan.

Morgen zal het waarschijnlijk ook in de middag nog vriezen. Graag de tassen warm wegzetten of eventueel dekens neerleggen. 

In de tassen deze week o.a. veldsla, broccoli, taugé , uien, venkel, wortels en kastanje champignons. Veldsla is lekker in de salade en blijft ook bij temperaturen onder nul goed.

Fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Heggen maaien ...

heggen maaien in nederhemert-zuid.jpg

Op de foto maait loonwerker Peter Vos de heggen op ons bedrijf. Heggen zijn een mooi en waardevol landschappelijk element. Ze bieden plaats voor veel vogels en vorige jaar ook aan een ooievaar. We hopen uiteraard, dat deze dit jaar ook terugkomt!

Deze week wordt het koud weer. Graag ervoor zorgen, dat de tassen al op donderdag worden opgehaald. U kunt eventueel  ook een deken neerleggen in de plaatsen, waar we al in de ochtend bezorgen (o.a. in Den Bosch).

Deze week een mooie winterse tas met o.a. in de grond geteelde witlof, verpakte soepgroenten, paksoi, bindsla, spruitjes, groene kool en wortels. In de fruitassen o.a. Natyra appels, sinaasappels en mandarijnen.

Biologisch fruit bewaart soms niet zo goed omdat de schil niet behandelt is. Daarom graag koud bewaren en beter niet in de fruitschaal. De mandarijnen van afgelopen week waren heel lekker zoet, maar ze waren ook minder goed te bewaren.

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Waar komen de meeuwen vandaan?

meeuwen die wormen uit de grond pikken

Beste mensen,

Vanochtend was ik over het bevroren land de grond aan het los maken. Prachtig om te zien hoeveel vogels er ineens op af komen. Waar komen ze zo ineens vandaan?

Verder hebben we geulen gemaakt om over enkele weken groene asperges te planten. Zie de onderstaande foto. 

geulen voor de aanplant van asperges

In de tassen o.a. kastanje champignons, winterpostelein voor de salade, knolselderij, prei, rode kool, spruiten, broccoli, rode bieten en bloemkool.

Fijn weekend!

Met vriendelijke groeten

't Aailand