Tarwe eggen

20190427_153029.jpg

Op de foto zijn we de tarwe aan het eggen om het onkruid tussen de planten te verwijderen. Om het onkruid de baas te blijven moeten wij er snel bij zijn! Onkruidmanagement is een groot deel van de werkzaamheden op een biologisch bedrijf. Onze eigen aardbeien verwachten we over 3 a 4 weken. Ze staan nu in de bloei en beginnen vruchten te zetten.

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet,

't Aailand 

Groene asperges

groene asperges

De aspergetijd is weer begonnen! Maandag hebben we de eerste kist gesneden. We hebben deze week helaas nog niet genoeg voor alle tassen. Op de foto zien jullie Mareis en Hajime (stagiair).

Groene asperges hoeft u niet te schillen , alleen het onderste stuk. Ongeveer 12 minuten koken, maar naar smaak kan het ook veel korter. 

Fijn weekend!
't Aailand 

Prei

prei oogsten

Vanochtend waren we prei aan het oogsten, zie de foto. Met prei zijn we bijna 12 maanden per jaar bezig. Zo hebben we in februari/maart de prei voor dit seizoen gezaaid, die we nu aan het wieden zijn.

Vorige week hebben we Marieke mogen verwelkomen, die meewerkt met het inpakken en bezorgen van de tassen! De bezorgtijden voor sommige adressen zullen om praktische redenen daardoor veranderen.

Fijn paasweekend!