Laxton appels

Beste mensen,

Het is nu echt herfst! We zijn druk met appels en peren plukken. Op de foto de ouderwetse Laxton appel, heel smaakvol en de Gieser Wildeman stoofpeer.

Conference peren en Legipont peren zijn ook al geplukt. Peren doen we nu nog zeer beperkt in de tassen, omdat ze nog lekkerder worden als ze buiten de koeling rijpen.

In alle pakketten ook kastanje champignons, spitskool en punt paprika. De punt paprika's zijn heel krom. Dat is goedkoper en net zo lekker! Verder in de grote tassen cherrytomaat en in de kleine tassen courgettes.

Het is ook pompoenen tijd. In alle tassen oranje en groene pompoenen. De groene pompoenen zijn ook oranje van binnen en zeer smaakvol. Pompoenen hoeven jullie NIET te schillen in deze tijd van het jaar! Pompoenen zijn geschikt om te frituren, gewoon als groente en voor de soep.

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Prei aan-aarden

Beste mensen,

Tini en Gerda hebben deze week weer veel boontjes geplukt. Deze week hebben we geen sla. (nog te klein). In alle tassen wel Romanesco bloemkool en trostomaten. Verder waspeen , kastanje champignons (10+) en courgettes (10+)

In de fruittassen veel Italiaanse druiven, banaan en appels " Alkmene" uit Bokhoven van het biologische bedrijf van Henri Albers.

Op de foto zijn we prei aan het aanaarden tegen het onkruid en ook om het witte gedeelte van prei te verlengen....

Fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Stalmest uitrijden en geluk zaaien ;)

Beste mensen,

Deze week hebben we stalmest uit gereden. De stalmest komt van de biologische boerderij "De Schuttershof" in Well. Verder hebben we gras met klaver gezaaid.

Zie de foto hiernaast.

We hebben deze week nog veel suikermais en boontjes. In de fruitpakketten Alkmene appels uit eigen boomgaard en uit de biologische boomgaard van Henri Albers in Bokhoven.

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Suikermaïs

Deze week in alle tassen suikermaïs. Mais oogsten is net als in een oerwoud werken. Op de foto Mareis in de mais.

Suikermaïs klaar maken is heel gemakkelijk. Haal de bladeren er vanaf en kook ze 10 minuten in een royale hoeveelheid water.

Vervolgens lekker opknabbelen met een beetje boter. Suikermaïs kan ook in de salade, dan wel de korrels los snijden. 

Mais graag vers eten, want hoe langer u hem bewaard hoe minder zoet de smaak. De aardappels deze week zijn heel kruimig, dus geschikt voor de stamppot.

Fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Pompoenentijd

Beste mensen,

We zijn nu de eerste pompoenen aan het oogsten. Zie de foto met Mareis.

Pompoenen zijn geschikt voor de soep, maar ze kunnen ook gewoon als groenten worden gegeten. Frituren in een deeg is ook heel lekker! (Tempura)

De aardappels deze week zijn kruimig/vast (Agria). Ze zijn ook zeer geschikt om frites van te maken. In sommige pakketten ook augurken. Ze zijn vers te gebruiken als komkommers.

Deze week hebben aspergeplanten besteld om te planten in het voorjaar 2018. We hopen dan 2020 de eerste keer te kunnen oogsten. Sommige gewassen vragen om geduld....

Naar verwachting kunnen we van onze huidige aanplant groene asperges nog oogsten t/m 2020. We hopen volgende week ook gras met klaver te zaaien als groenbemester.

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand