Suikermaïs zaaien

Beste mensen,

Op de foto zijn Mareis en Gerda aan het schoffelen. Op de andere foto zijn we suikermais aan het zaaien. En verder ook nog een foto van de aardappels.

In de tassen nog steeds aardappels van vorig jaar, want onze aardappels hopen we pas half/eind juni te kunnen oogsten. De aardappels in de tassen zijn kruimig.

We zijn ook al de eerste aardbeien aan het plukken! Maar we hebben nog niet genoeg voor de pakketten. Daarom deze week nog aangekochte biologische aardbeien in veel tassen. Verder o.a.  ook watermeloenen, appels en bananen in de fruitpakketten.

In de tassen veel spinazie, sla en trostomaat. In veel pakketten ook paksoi. In de grote pakketten ook groene asperges en bosbieten. Onze spinazie is heel vers, maar spinazie beter nooit lang bewaren.

We wensen jullie al een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Kapucijners

kapucijners, peulen

Beste mensen,

Op de foto zien jullie de peulen, aardbeien en kapucijners. Op de andere foto zijn we de aardappels aan het eggen om klein onkruid te verwijderen.

Gisteren hebben we ook een vogelnet op de aardbeien geplaatst.

We hebben nog steeds veel groene asperges, die ook weer in de tassen zitten. Verder ook sla , champignons en paksoi (7,50). In de grote tassen o.a.ook koolrabi en spinazie. In de kleine tassen geen sla, maar wel komkommer en rode biet.

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groet

't Aailand

Aardappels aanaarden

Beste mensen,

Op de foto zijn we de vroege aardappels aan het aanaarden. We waren blij, dat ze deze week niet bevroren waren.

Op de andere foto is Tini groene asperges aan het oogsten. Het is nog volop aspergetijd. Daarom zitten ze deze week nog een keer in de tassen. We kunnen erg genieten van seizoensgroente en verheugen ons nu al op de aardbeien, die volop in de bloei staan.

Voor de nieuwe klanten:  Groene asperges niet schillen (of alleen het onderste stuk), ongeveer 10-15 minuten koken tot ze gaar zijn. Sommige koken ze ook korter.

Verder in veel tassen komkommers, cherrytomaat , courgettes , waspeen , prei (grote tassen) en punt paprika. De punt paprika's zijn krom. Deze zijn net zo lekker en veel goedkoper. In de 15 euro tassen ook al Nederlandse bloemkool.

We wensen jullie een fijn weekend.

Met vriendelijke groet

't Aailand

Stro tussen de aardbeiden

Beste mensen,

Op de foto zien jullie onze aardbeien. We waren van de week bezig om stro tussen de aardbeiplanten te leggen. Door het stro blijven de aardbeien schoon, ook als hetregent .We hopen over 3 a 4 weken aardbeien te kunnen plukken.

Deze week zitten in alle tassen groene asperges. Groene asperges niet schillen of alleen het onderste stuk. Gewoon in water koken ongeveer 10minuten. Sommigen koken ze langer of korter net wat men lekker vindt .

Verder o. a. in de tassen paksoi , sla en kastanje champignons. In de grotere tassen ook courgettes.

In de fruittassen zitten o. a.  appels ( Elstar of Dalinco), peren( Conference), banaan en sinaasappels. De schil van biologische sinaasappels is niet behandelt. Daarom altijd koud bewaren in de koelkast.

We wensen jullie een fijn weekend!

Met vriendelijke groeten

't Aailand

Waar blijft de lente?

rode bieten planten op 't aailand

Beste mensen,

Met het heel koude weer deze week hebben we nog weinig asperges. We hopen op warmer weer zodat we in alle tassen asperges kunnen doen.....

Op de foto is stagiaire Gerda uit Hedel met Vanya rode bieten aan het planten.

In de tassen deze week o.a. veel koolrabi en eikenbladsla. Koolrabi is niet zo bekend maar wel heel lekker en veelzijdig te gebruiken. Bijvoorbeeld in de salade, gewoon gekookt of gestoomd. Van het blad van koolrabi kan lekkere soep worden gekookt! Koolrabi en eikenbladsla komen nu uit de koude kas.

We wensen jullie een fijne Koningsdag!

Met vriendelijke groet

't Aailand